Colline Giuzzette Roberto
Valdobbiadene DOCG “Sui Lieviti” Brut Nature
Vyrobené tradičnou metódou Sui Lieviti - fermentáciou vo fľaši. Vyrobených iba 500 filaš.
Vinárstvo: |
Colline Guizzette Srl |
Zvyškový cukor: |
0 g/l |
Kategória:
|
Col Fondo
|
Odroda: |
100% Glera |
Kyseliny: |
6,00 g/l |
Tlak vo fľaši: |
5 bar |
Ročná produkcia: |
500 fliaš |
Objem: |
0,75 l |
Alkohol: |
11,50 % |
Teplota pre servírovanie: |
6 - 8 °C |
Skladovanie:
|
Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. Neodporúčame dlhodobo skladovať v chladničke. |
Roberto je víno vyrábané v limitovanej edícii očíslovaných fliaš z troch viníc, ktoré sú najlepšie pre tieto jedinečné vlastnosti Valdobbiadene: slnečné žiarenie, pôda a prítomnosť veľmi starých viníc.
Pôda morského pôvodu tvorená vápenatými pieskovcami a prítomnosť skamenelín dodávajú hroznu vynikajúcu štruktúru a výraznú chuť. Sui Lieviti je jedinečným prejavom Valdobbiadene. K fermentácii dochádza vo fľaši ako pri klasickej metóde, ale bez odstrelu kalov, takže kvasinky zostávajú na dne fľaše a chránia víno. Slamovožltá farba so zelenkavými odleskami, ktoré sú spôsobené prítomnosťou kvasiniek na dne fľaše.
Jemné a elegantné perlenie, vzácne pre víno na kvasinkách, je dané ušľachtilým pôvodom hrozna použitého pre Roberto.
Aromatický profil je veľmi komplexný a rozmanitý od kvetinových tónov púpavy a jarných divých kvetov až po tóny kvasiniek. Chuť je harmonická, plná a mäkká aj vďaka úplnej absencii cukru a veľmi suchej, minerálnej dochuti.
Ako servírovať Col Fondo:
Pre pravú tradičnú chuť otočte uzavretú fľašu hore nohami, aby sa kvasnicový sediment premiešal s obsahom fľaše. Pre jemnejšiu chuť víno zlejte a kvasnicový sediment nechajte na dne fľaše.